MOTIVACIJA NA DELOVNEM MESTU

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor (Titova cesta 63, 2000 MB) organizira BREZPLAČNO usposabljanje na temo motivacije na delovnem mestu,  v četrtek, 19.07.2018, od 08:00 do 16:00 ure.

VSEBINA USPOSABLJANJA-DELAVNICE

Čeprav organizacijske strukture v veliki meri narekujejo smeri in način sodelovanja,  je v realnosti komunikacija tista, ki vpliva na uspešnost podjetja. Kdo in kako predaja informacije komu do kdaj in kako naj potujejo nazaj? Kako motivirati sebe in zaposlene, da se dogovorjenega držijo? Kako ustvariti dobre medosebne odnose in kaj je tisto, kar jih največkrat slabi? Na usposabljanju se pogovarjamo tudi o različnih vlogah žensk in moških pri vzpostavljanju in ohranjanju dobre medosebne komunikacije v podjetju.
Ameriška raziskava je pokazala, da vsak zaposleni na leto porabi povprečno 18 delovnih dni za konflikte. Tudi, če upoštevamo dejstvo, da je slovensko poslovno okolje drugačno od ameriškega velja, da za prerekanje, nesoglasja ali slabe občutke porabimo bistveno preveč časa in energije. Lastnik, direktor, vodja – vse niti za preobrat so v vaših rokah. Začnite spreminjati sebe, da bodo drugi lahko sledili!

Beri naprej

Objavljeno v Uncategorized | Komentiraj

7. julij 2018, MEDNARODNI DAN ZADRUŽNIŠTVA

MEDNARODNI DAN ZADRUŽNIŠTVA 2018!

Zadruge v Sloveniji smo del svetovnega zadružnega gibanja in tudi letos praznujemo skupaj z več kot milijardo zadružnikov po svetu povezanih v več kot 3 milijone zadružnih podjetij. Že 96. leto zapored se obeležuje Mednarodni dan zadružništva. Prvo soboto v mesecu juliju, letos torej 7. julija. Tema letošnje obeležitve je »trajnostna potrošnja in proizvodnja storitev in proizvodov« s skupnim sloganom S sodelovanjem do vzdržnih skupnosti! Poslanico Mednarodne zadružne zveze (ICA) si lahko preberete na: https://www.ica.coop/en/media/news/statement-for-2018-coopsday-sustainable-societies-through-cooperation.

http://socialnaekonomija.si/wp-content/uploads/image-500x200.png

Beri naprej

Objavljeno v Uncategorized | Komentiraj

Zaposlitev in delo tujih državljanov

Vabljeni na seminar – Pridobivanja delovnih dovoljenj in soglasij k enotnim dovoljenjem za zaposlitev in delo tujih državljanov

Vljudno vabljeni na poslovni seminar za delodajalce na katerem bodo predstavljene bistvene spremembe novele Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT – B ) in Zakonu o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS), s poudarkom na praktičnem pristopu hitrejše pridobitve ustreznih dovoljenj za zaposlovanje tuje delovne sile.

Beri naprej

Objavljeno v Uncategorized | Komentiraj

“Največji kapital podjetja so ljudje”

Intervju z Andrejem Kurentom, vodjo socialnega podjetja PREOBLIKOVALNICA, ki deluje po principih krožnega gospodarstva. V Preoblikovalnici odpadnim materialom skozi ponovno uporabo dajejo novo priložnost in vrednost še uporabnega. “Do sedaj smo predelali 220 palet, ponovno uporabili 2600 kg odpadnega materiala, s ponovno uporabo odpadnega lesa rešili ozračje pred 230 kg CO2, reciklirali 100 kg železa, izdelali 106 kosov pohištva in opremili 31 različnih prostorov.” Več o širšem kontekstu (socialnega) podjetništva, začetkih in delovanju socialnega podjetja Preoblikovalnica, si preberite v intervjuju.

Beri naprej

Objavljeno v Uncategorized | Komentiraj

Lastnosti uspešnih podjetnikov

Vabljeni na brezplačno usposabljanje usposabljanje LASTNOSTI USPEŠNIH PODJETNIKOV

Datum: 27. in 29. junij 2018, ob 10. uri

Kraj: na sedežu SPOT Podravje, Pobreška c. 20, Maribor

Kaj loči uspešne podjetnike od neuspešnih? Lahko bi našteli vrsto zunanjih dejavnikov, ampak bistvo se nahaja v nas samih. Smo rojeni za podjetništvo? Se lahko podjetništva naučimo? Kaj lahko pri sebi spremenimo?

Beri naprej

Objavljeno v Uncategorized | Komentiraj